Бившият ни посланик в Мексико Богомил Герасимов не е ходил по шантонерки и не е допускал подобни отношения. Това заяви в съда Стилиян Бурханларски, който по соцремето е отговарял в ЦК на БКП за дипломатите в Латинска Америка, пише в. Телеграф. Поводът е делото, което Герасимов заведе за клевета срещу бившия охранител на Людмила и Тодор Живкови – Димитър Мурджиев.

Именно той раздуха грандиозния се*с скандал с евентуално участие на високопоставения по онова време български дипломат. 79-годишният бодигард е казал в интервю за в. „Уикенд“ още, че експосланикът е свалял съпругата на президента на Мексико, което свидетелят Бурханларски определи като „абсурдно“. „Оценката за работата на Богомил като дипломат беше най-високата. Благодарение на него се развиха отношенията на България с Мексико, постигнахме връх, който не са постигали много посланици по света.

Важна задача за всеки дипломат е да работи за посещение на държавния глава в страната на мисията му. Герасимов я изпълни. Мексико подари на България сграда за културен дом – никъде по света няма такова нещо.Освен това имахме успехи и в селското стопанство – показахме им какво най-добре расте в почвите им“, разказа пред съдебния състав 78-годишният Бурханларски. Началникът на кабинета на Людмила Живкова – Кирил Аврамов пък заяви, че не знае президентът на Мексико да е издавал карта „Персона нон-грата“ за посланика. За друга клевета, че Богомил Герасимов в виновен за смъртта на бившата си жена, свидетелски показания даде дъщеря им Ирена Герасимова.

„Първият сериозен конфликт между майка и татко беше през 1970 г., но продължиха да живеят заедно. След демократичните промени той се изнесе от вкъщи, но почти до смъртта й плащаше почти всичките й сметки. Те не се разведоха, но през 1990 г. спряха да се виждат и да си говорят. Мама почина от старост на 83-годишна възраст, след като последните две години от живота си спря да се движи и й се отключиха различни заболявания“, сподели 56-годишната реставраторка от Националната галерия.

Източник blitz.bg
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации