Много са изследванията, доказали лечебния ефект на куркумата. Счита се, че с куркума могат да се предотвратяват или лекуват над 600 болести. Редовната й употреба се свързва с изцелението на алцхаймер и различни инфекциозни заболявания, пише специализираният сайт Zdrave.to.

В продължение на векове, освен в кулинарията, куркумата е била използвана и в традиционната медицина поради големите ползи за здравето.
Тази билка се бори с различни инфекции, намалява възпаленията и третира храносмилателни проблеми. Днес много хора осъзнават нейната сила и ефективност при лечение на различни здравни проблеми.Намалява възпалението
Според изследванията куркумата е отличен противовъзпалителен лек с мощни свойства, най-доброто от които е куркуминът.

Проучванията показват, че куркуминът може да има дори по-добри ефекти от фармацевтичните лекарства, когато става въпрос за лечение на хронични заболявания.
Помага за храносмилането и облекчава свързани с храносмилането нарушения
Куркумата съдържа мощни противовъзпалителни свойства, които намаляват симптомите на храносмилателни нарушения.
В проучване, проведено от Университета в Мериленд, е доказано, че куркумата третира улцерозен колит и лошо храносмилане. Според резултатите куркуминът, който се намира в билката, стимулира производството на жлъчния мехур, като по този начин подобрява храносмилането.

Стимулира мозъка
Според експертите, куркуминът подобрява мозъчния капацитет.
Освен това той предотвратява невродегенеративните проблеми, включително деменцията и болестта на Алцхаймер. Доказано, че има голяма връзка между куркуминът и засиленото познание.

Подобрява здравето на сърцето
Изследване, проведено от Университета в Мериленд, посочва, че куркумата е полезна за здравето на сърцето, тъй като премахва натрупването на плака. Всъщност натрупването на плака в артериите предизвиква сърдечен удар.
Куркуминът може да намали нивата на лошия холестерол (LDL) и в същото време да предотврати образуването на кръвни съсиреци.
Облекчава симптомите на артрита
Благодарение на мощните си противовъзпалителни свойства, куркумата облекчава симптомите на артрита. Освен това, куркумата показва по-добри резултати от много други фармацевтични алтернативи. Според експерти пациентите, страдащи от ревматоиден артрит, които добавят куркумин в храненето, облекчават заболяването.

Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации