Някои хора са си задавали въпроса дали кучетата, както хората, могат да имат чувства, които не познават. Понятието за неосъзната емоция е обичаен парадокс.
Как можем да изпитваме някакво чувство и все пак да не знаем какво точно изпитваме..?

Не е ли това в природата на емоциите да бъдат неосъзнати чувства? Фройд отбелязва този парадокс, но въпреки всичко поддържа тезата, че това се основава на факта, че хората често не усещат, не осъзнават какво чувстват в действителност. Ние сме свикнали с понятието за неосъзната агресия – някой, който ни наранява, но не знае, че прави това. И сме склонни да простим. Депресията също може да бъде почувствана, но не и осъзната и дори отричана от човека, който е обхванат от нея.



Но кучетата не лъжат за това, което чувстват, защото те не могат да лъжат за чувствата си. Когато кучето е тъжно или щастливо, това чувство го изпълва изцяло и то изразяват печал или щастие в техния най-чист вид.
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации