Възпитаникът на 40 ЦДГ „Д-р Ангушев“ в София и Детска академия на науките, изкуствата и спорта – Мартин Цветомиров Матов, порази всички като стана достоен притежател на всички възможни купи и носител на златен медал на олимпиадата по математика, която се проведе в столицата на Тайланд, на 21 февруари. Банкок събра 1500 ученици от 12 страни, сред които 48 българчета. Нашето участие в състезанието беше отчетено във възрастова граница от подготвителен до 12 клас. Учениците ни бяха представители на 13 български града.

Участниците в математическото състезание са били разпределени в 11 възрастови групи. Те имаха 2 часа, за да се справят с 30-те задачи пред тях. Освен прекрасното представяне на Мартин Матов, който стана шампион в подготвителната група родните математици заслужиха награди и в други възрастови категории. Сред първокласниците успя да се отличи Йордан Стоянов, възпитаник на Начално училище „Т. Влайков”, Пирдоп, а сред сред шестокласниците – Ясен Пенчев от ПМГ в Габрово. Веднага след шампионите се нареждат с успехите си в Рая Бонева от подготвителна група на училище „Света София” в София и Давид Цаков от шести клас на Софийска математическа гимназия. С не по-малки постижения от олимпиадата могат да се похвалят Радостин Железчев от шести клас на Софийска математическа гимназия, Демира Недева от пети клас на Математическата гимназия в Пловдив, Мина Недева от втори клас и Алек Ангелов четвърти клас от училище „Света София” в София. Всички те бяха наградени на официалната церемония, която се проведе на 22 февруари в Банкок. Освен купите и златният медал, Мартин Матов получи безплатен билет за Олимпиадата в Пукет през 2019 година.

Източник: uspelite.bg

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации