Руският президент Владимир Путин нареди ядрените сили на страната да бъдат приведени в в режим на готовност - в отговор на "агресивното поведение" на НАТО.Руският президент Владимир Путин нареди ядрените сили на страната да бъдат приведени в в режим на готовност. 

Както заяви в телевизионно изявление - прави това в отговор на "агресивното поведение" на НАТО и на икономическите санкции спрямо руското военно ръководство.

Става дума за т.нар. "сили за сдържане", които включват страгически нападателни оръжия и отбранителни сили. Нападателните оръжия са снабдени с ракетни и авиационни комплекси с междуконтинентален обсег. 

Част от стратегическите нападателни сили са и бомбардировачите, подводниците, корабите и морската ракетна авиация. На сайта на руското министерство на отбраната се пояснява, че стратегическите сили за сдържане могат да се прилагат включително "във война с използването на ядрено оръжие".Вижте още:Владимир Путин:Намесата на трети страни, ще доведе до такива последици, каквито не сте виждали в историята!

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации