понеделник, 30 ноември 2020 г.


Няма да бъдат необходими КПП-та като евентуална ограничителна мярка, ако тези в момента не подействат.

Това каза в предаването „Тази сутрин“ зам.-вътрешният министър Стефан Балабанов.

„Мерките в момента са достатъчно добри и балансирани от гледна точка на това да се запази живота и здравето на хората, а и да се даде въздух на икономиката да работи. Смятам, че балансът е добър и се надявам след две седмици мерките да дадат добър резултат“, каза Балабанов.


„Продължава като практика и бусове на полицията да обикалят като линейки. Нашите радиостанции са настроени на тези на Спешна помощ и непрекъснато си комуникират“, каза още зам.-вътрешният министър.


„Едва ли полицията ще може навсякъде да ги направи, ресурсът ни е ограничен“, допълни Балабанов.


По думите му обаче българите не са дисциплинирани и полицията „не може да огрее навсякъде“.


По отношение на заплатите на полицаите според него увеличението с 15% е максимумът, който може да се даде.


„От 2017 г. досега полицейската заплата се е увеличила с 67%. Всяка година се вдигат с 10%, а сега с 15%, което не е малко. След Нова година един начинаещ полицай ще получава 1112 лв. основна заплата, плюс извънреден труд, пари за храна и други добавки“, обясни той./Брадва.бг/

ВИЖТЕ ОЩЕ:
Сподели👇

0 коментара:

Публикуване на коментар

Архив на сайта

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Предоставено от Blogger.