Показният разстрел на 46-годишната Станка Марангозова шокира за пореден път българите. И до този момент продължават огледите на местопроизшествието.


В колата е открита и бяла роза, поставена на седалката до Станка Марангозова.


На какво обаче е символ това цвете? По принцип бялата роза – символизира вярност, искреност, невинност и чистота. По света, а и у нас обаче съществуват нелегални смъртни присъди – издавани най-вече от престъпния свят.

Те не се оповестяват публично, но набелязаната жертва често е известявана чрез получаване на таен, кодиран знак. Това всява страх и се прави най-вече за назидание – на провинилия се и на другите около него – да не правят така. Един от методите, използвани за смъртно предупреждение е именно бялата роза. Тя е на почит главно при руската мафия -  предпочитаното „цвете на смъртта“. Говори се, че бяла роза пред хотелската си стая намират братят Васил и Георги Илиеви в Слънчев бряг след убийството на руски мафиотски бос в курорта през 1993 г./Блиц/

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации