Спецотрядът за борба с тероризма влиза в дома на Петко Петков, за да изземе незаконните оръжия и боеприпаси, които той съхранявал от години. Барикадиралият се мъж обаче открива огън, убива на място 40-годишния Емил Шарков и ранява петима негови колеги.

Емил Шарков - баща: Много ми е тежко, присяда ми като ви говоря и никога няма да ми стане леко. Има хора, които са виновни за това нещо, не физическия убиец Петко, но едва ли ще се стигне до наказание!
Младен Маринов - министър на Вътрешните работи: Емо е герой, знам че загубата не може да бъде преодоляна с времето... с нищо, но трябва да се гордеят, че той изпълни служебния си дълг и загина като герой!
За умишленото убийство на баретата и опита за убийство на петима негови колеги, стрелецът Петко Петков беше осъден на доживотен затвор без право на замяна,съобщават от news.bnt.bg

"Както можем да подарим цвете, така можем и да влезем през вратата". Тази реплика Емил Шарков подхвърли по време на снимките на документалния филм на БНТ "Отрядът: Операция спасяване" през 2010 г.

Тогава го оставихме анонимен. Сега от дистанцията на времето знаем, че в това изречение той събра целия смисъл на своя 40-годишен живот. Прекъснат в една спецоперация, чийто замисъл и изпълнение останаха неясни и които МВР прикри зад маската на секретността.

Емил Шарков грабеше с пълни шепи от живота. Така го видяхме и по време на снимките на филма - правеше всичко с всеотдайност и с усещането, че "да пазиш живота с цената на твоя" не е клише.

Днес неговата съпруга Милена продължава желанието му за живот - тя помага на други жени на загинали полицаи да превъзмогват болката и да възпитават децата си със самочувствието, че са деца на герои.

Тази събота - 17 март, от 16,50 ч, БНТ1 ще излъчи филма "Отрядът: Операция Спасяване" - в памет на командоса Емил Шарков и с признание към всички онези, които под бронежилетката имат сърце.


В Лясковец беше почетена паметта на загиналия преди 5 години командос Емил Шарков. Той беше застрелян по време на специализирана полицейска акция. Негови близки и колеги се събраха в двора на училище "Максим Райкович", за да се поклонят пред паметната му плоча.



РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Етикети