понеделник, 6 август 2018 г.

Това ще стане възможно, ако Роспатент одобри заявлението на френската Renault за придобиване на търговската марка „Москвич”, предадоха световните агенции. Успехът на Nissan, която успя да възроди марката Datsun, е вдъхновил ръководството на френския концерн да върне на пътя руската автомобилна легенда.

Московският автомобилен завод „Москвич” е основан през 1930 г. В цеховете му е правен култовият „Москвич-400” - първият масов съветски автомобил, продаван за индивидуална употреба. През 1945 г. като репарация от победена фашистка Германия в Москва е пренесен цял завод на Оpel. Така моделът Cadett на германската компания се превръща в „Москвич 400”. По-късно на пазара излизат моделите 403,407, 412, 1360 „Алеко” и др., а заводът е прекръстен на АЗЛК (Автомобилен завод на Ленинския комсомол).

По времето на соца „Москвич” се сглобяваше и в ловешкия завод „Балкан”. Общо през периода 1966 г. – 1990 г. в България са сглобени 304 297 броя коли от легендарната съветска марка.

В началото на 90-те години предприятието се превърна в едно от най-големите в страната, но с разпада на СССР започнаха и проблемите му. След изключително слаби продажби през 2006 г. „Москвич” фалира. На негова територия заработва „Автофрамос“, а по-късно и Renault Русия, където в момента се сглобява моделът Renault Logan.

Според автомобилни експерти под марката „Москвич” Renault ще продава бюджетни автомобили, предназначени предимно за пазарите в Централна и Източна Европа, както и за страни от Третия свят.
ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ👇
Сподели новината👇

0 коментара:

Публикуване на коментар

Архив на сайта

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Предоставено от Blogger.