Рецидивистът Владимир Пелов, който в момента е един от най- издирваните хора в държавата, заради бягството му от софийския затвор, е бил ослепен преди 20 години в затвора в Пловдив, пише trafficnews.

Пелов е осъден за показания разстрел  на пловдивския сараф Ганчо Караиванов. Валутният касиер на обменно бюро "Еми" бe разстрелян във входа на жилището му в квартал "Тракия" на 16 май 1997 г. пред очите на съпругата Мариана.  Четете още: Първи думи на чистачката, която подгони смело офейкалите пандизчии от Софийския затвор!   Пелов и съучастника му са задържани две години след убийството и той е осъден на 20 години затвор. 5 от тях лежи в Пловдив. Държат го затворен в изолатора на Втори пост, където са особено опасните престъпници. затворници, които по онова време са излежавали присъди, го описват като изключително умен, хитър и комбинативен.

Припомнят също, че Пелов е загубил едното си око след сбиване с друг затворник. Милан Станчев излежавал присъда за наркотици и двамата се скарали за място в киносалона на затвора. Двамата се сбили, а едрият Станчев извадил крак от маса и халосал с него Пелов по главата. Наложила се спешна операция. Лекарите успели да спасят зрението само на едното му око.  Четете още: Първи СНИМКИ на сина на духналия пандизчия Пелов   По -късно рецидивистът е преместен в Софийския затвор, тъй като той е по-близо до родното му място - Ботевград.

Там той лежи още няколко години и е освободен условно предсрочно, 6 години преди изтичането на присъдата му.  През август 2011 г.  Пелов и Димитър Иванчев-Шошора извършват въоръжен грабеж на златарско ателие в Ботевград, използвайки маски на вещици. При бягството, след престрелка с полицията, Шошора бе заловен, но Пелов успява да се измъкне и се крие близо две седмици от полицията, преди да бъде задържан от командоси във вилна зона край града.  През 2016 година на 25 март Пелов застрелва  35-годишния Цветан Петров и 31-годишния му брат Марко. Братята са убити в центъра на Ботевград. Продължават проверките по входните артерии на Пловдив. Контролно-пропускателни пунктове има на всички входно-изходни артерии на Пловдив във връзка с двамата избягали затворници снощи. Почти всички автомобили се проверяват, като се спират и камиони, които биват щателно претърсени. Подобна е и ситуацията в Пазарджик.

Източник:БЛИЦ
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации