Преди няколко години присъствах на конференция в САЩ за инвестиции и финанси. Един от лекторите беше Бил Гейтс и на въпросите и отговори зададох въпрос, който разсмя всички.

Дали той, един от най-богатите мъже в света, можеше да позволи на дъщеря си да се омъжи за беден или скромен мъж?

Бил отговорил:

Първо разберете, че богатството не означава да имате банкова сметка с много пари.

Богатството е преди всичко способността да създаваш богатство.

Пример: Някой, който печели пари от лотария или хазарт. Дори и 100 милиона да заработи, той не е богат човек, той е беден човек с много пари. Ето защо 90% от милионерите от лотарията отново са бедни след 5 години.

Има богати хора, които нямат пари. Пример: мнозинството от предприемачите. Те вече са на пътя към богатството, дори и да нямат пари, защото развиват финансовата си интелигентност, а това е богатство.

С какво се различават богатите и бедните?

Видиш ли млад мъж, който реши да завърши, да научи нови неща, постоянно се опитва да се подобри, знай, че е богат човек.

Aко видите млад мъж, който смята, че държавата е проблема, а вярва, че богатите са всички крадци и постоянно критикува, знайте, че е беден.

Богатите са убедени, че имат нужда само от информация и обучение, за да започнат, бедните мислят, че другите трябва да дадат пари, за да започнат

В заключение, когато казвам, че дъщеря ми няма да се омъжи за беден човек, не говоря за пари. Говоря за способността на този човек да създава богатство.

Съжалявам, но повечето престъпници са бедни. Когато са пред пари губят ума си затова крадат ограбват и т.н.

За тях това е шега, защото те самите не знаят как могат да печелят пари.

Един ден банков пазач открил чанта пълна с пари, взел я и я върнал на управителя.

Хората наричали този човек глупак, но в действителност човекът бил просто богат човек, който нямал пари.

1 година по-късно банката му предложи работа като рецепционист, 3 години по-късно той беше мениджър на клиенти и 10 години по-късно той управлява регионалното управление на тази банка. Сега той управлява стотици служители и годишните му такси надвишават това, което можеше да открадне.

Богатството е преди всичко състояние на ума"

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Етикети