КРАСИМИР МАРИНОВ е роден на 6 май 1964 година в град Смолян в семейството на миньор. Красимир има още двама братя и една сестра. Основното си образование завършва в град Смолян в 4-то ОУ ‘’Стою Шишков’’. От малък Красимир е много амбициозен и волеви. Кандидатства и се записва в спортно училище в ‘Чепеларе’’ Така започва кариерата му на борец. 

През 1984 година аз бях треньор в "Левски-Спартак’’ Красимир Маринов беше в младежкия състав на дружеството. На републиканското първенство за младежи през 1985 година Краси стана шампион и покри майсторска норма. Стана майстор на спорта. 

Точно по това време в Левски-Спартак бяха много състезатели в тази категория и дружеството даваше разрешение за една година да се бори в други отбори. Така Красимир се бори към ТУНДЖА Ямбол и още един или два отбора. По късно беше военнизирани към МВР с чин старшина .Обикновено не се военнизират безперспективни състезатели. Трябва да си добър и доказал за да те военнизират. 

Искам да кажа че Красимир Маринов беше перспективен състезател. Никога не съм имал проблеми с него, винаги точен и отговорен. Живееше в хотела на Левски Спартак и се хранеше като всички останали в стола на дружеството. Знам че кандидатства във ВИФ’’Г.Димитров’,но не знам дали успя да го завърши. 

Докато дойдоха лошите дни за всички включително и за мен. Всички останахме без работа борците дето се казва останаха на улицата. Държавата обедня имаше инфлация на лева над 300 процента. Хората си загубиха спестяванията. Знаеме че бедността ражда престъпността. Всички тия останали на улицата борци се прегрупираха и......... знаете по нататък какво стана. Много ги избиха малко оцеляха. Сред оцелелите е и Красимир Маринов. Мен специално ме интересуваше като борец и човек. Тия които го познават като борец не вярвам да кажат лоша дума за него. Какво е станал след това не е моя работа, времената бяха такива всеки се спасява както може. И ако си спомняте започнах в началото за него’’Много волеви’’Железен’’Не го знам как е надявам се че е добре. Важно е човек да оцелее.

източник:фактуално

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации