Жури оглежда кандидатка за МИС Рига/Латвия/1988 г

През пролетта на 1988 г. желязната завеса постепенно започва да се вдига и политиката на Михаил Горбачов започва  плахи опити за демокрация в Съветския съюз. На фона на тази атмосфера в Рига се провежда едно значимо събитие и това е конкурсът за красота Miss Riga 88, първият такъв конкурс в Латвия след съветската окупация през 1940 година.


Организаторите,нямат опит в подобни събития, но имат повече от голям ентусиазъм за да го осъществят. Състезанието е организирано от комитета на комунистическата младеж в Рига и младежкия център в Рига Тонис.


Кандидатстват общо 50 красиви момичета и жени, а след шест кастинга десет девойки попадат на финал. Сред тях са ученици и студенти,машинописка,работничка в завод,учителка и др.Всичко те са на възраст от 17 до 23 години. 


Финалът на това значимо за времето си събитие е проведен в Централната спортна зала на Даугава и се излъчва от латвийската телевизия на живо,имайки огромна гледаемост. 

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации