Според медици е с 30 процента по-смъртоносен.Това обяви в предаването "Панорама" по обществената телевизия директорът на центъра по заразни и паразитни болести – проф. Тодор Кантарджиев. 


Новият вид на коронавируса е открит в пробите на осем пациенти, всички са в болнични заведения. А по-рано тази вечер в извънредно изявление британският премиер Борис Джонсън съобщи – новият щам, който беше открит във Великобритания, е по-смъртоносен.С около 30% по-смъртоносен е новият вариант на коронавируса, сочат първоначалните изследвания на британските учени. Това стана ясно по време на обръщение към нацията от премиера Борис Джонсън. 


"Освен че се разпространява по-бързо, сега също изглежда, че има някои доказателства, че новият вариант, идентифициран за първи път в Лондон и югоизточна Англия, може да бъде свързан с по-висока степен на смъртността", заяви той.


Математици са сравнили смъртността при хора, заразени с новата и старата версия на вируса. Досега се смяташе, че новият щам е между 30 и 70% по-заразен. Главният научен съветник на правителството заяви, че данните все още не са окончателни.


"Искам да подчертая, че около тези цифри има много несигурност и се нуждаем от повече работа, за да получим точна справка, но очевидно е притеснително, че това води до увеличаване на смъртността, както и до увеличаване на предаваемостта", коментира Патрик Валънс.Новият вариант е открит за първи път в Кент през септември. Това е най-често срещаната форма на вируса в Англия и Северна Ирландия и се е разпространила в повече от 50 страни. 


Очаква се ваксината на Pfizer и Oxford-AstraZeneca да работи срещу мутацията, която се появи за първи път в Обединеното кралство. От там обаче изразяват загриженост за други два варианта, появили се в Южна Африка и Бразилия. 

Източник:bgonair

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 коментара:

Публикуване на коментар

НАЙ-ЧЕТЕНИ

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации