Златна треска

Чужденци окупираха иманярския бизнес по Южното Черноморие и вече сериозно конкурират старите кучета в бранша, съобщава в. "Телеграф".

Нарамили мощни метал-детектори, чужденците кръстосват от сутрин до тъмно вече празните ивици. Много от тях водят със себе си и децата, за да ги учат на тънкия занаят.

Любимите им плажове са край Сарафово, Поморие и Слънчев бряг, където е съсредоточена най-голямата диаспора от постоянно пребиваващи чужденци.

Иманярите категорично бият по точки нашенските, защото работят с изключително скъпа и модерна техника. "Имат скъпи детектори, които откриват всичко и показват точно какво има под пясъка - дали е злато, монети или пък бирени капачки. Една такава машина струва над 6000 лева и показва като скенер какво е заровено.

Така се работи бързо и печалбите са големи. Ние пък се тътрим с едни самоделки, които пищят на всяка крачка и копаем като луди за бирени капачки", оплаква се възрастен бургазлия, който сканира плажа край Солниците.

"Взеха ни хляба тези пришълци, за нас вече нищо не остава. Ние, когато се случи да намерим дребни стотинки, ги прибираме просто от суеверие и за късмети. А чужденците и от стотинки печелят. Има един Влад от Поморие, знам със сигурност, че вади по 100 лева на ден от моенти, оплака се още той./Блиц/

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации