На 27-ми ,се затварят  всички ресторанти, учебни заведения и търговски обекти. Ще работят само аптеките и хранителните магазини.Забраняват се спортни и културни събития, както и частни тържества. Целта е да се даде глътка въздух на здравеопазването, заяви на брифинг  на НОЩ здравният министър Костадин Ангелов. 


Резултатите могат да дойдат от 8 до 21 дни. Най-вероятно мерките ще важат до Коледа. Те са обсъдени с премиера, но ще бъдат приети от кабинета на заседанието му.


Мерките са следните:


- Удължаване срока на извънредното епидемиологично положение с 4 месеца - до март 2021 г.


- Преустановяване на присъстваните занятия във всички училища, детски градини, ясли и университети


- Спиране на всякакви вид спортни мероприятия, също така конгресни и частно организирани тържества.


-  Затваряне на всички нощни заведения.


- Спиране на работата и на други заведения- кафенета и сладкарници, те ще могат да правят доставки на храни само по домовете.


- Преустановяване на работата на всички нехранителни магазини, с изключение на банки, застрахователни компании и други такива за платежни услуги.


- Спиране на вътрешни и външни екскурзии, без обществения транспорт


РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации