Какво представлява имунната система и как функционира тя ?

Имунната система е цялостна мрежа от клетки, тъкани и органи, които работят заедно, за да ни защитават от чуждородни агенти – бактерии, вируси, паразити, гъбички, туморни клетки.


Тази сложна отбранителна система е отчасти вродена, но непрекъснато се развива в течение на живота. Съставена е от две отбранителни линии.


Първо, имаме присъствие на бели кръвни клетки (левкоцити), които са в по-непосредствен досег с външната среда, това е първата линия на защитата.

Второ, имаме Т и В лимфоцити в кръвта и в дълбочина на тъканите и органите – дълбоките ешелони на отбраната.

Белите кръвни клетки са различни видове – някои директно елиминират чуждите агенти, други им помагат, а трети, обратното – предотвратяват прекомерно силните имунни реакции.


При всички вируси, в това число и коронавирусът, клетъчният имунен отговор е по-важен отколкото този, свързан с антителата. Антителата атакуват вируса, когато той е извън клетката или преминава от една клетка в друга. Но вирусите имат вътреклетъчно развитие и тогава могат да бъдат атакувани само от Т-клетките.


Нужно е да се подчертае, че основните отбранителни механизми се включват, макар и в различно съотношение, независимо дали се касае за бактерии, гъбички, паразити, или вируси. Коронавирусите не правят изключение!


Не само специфичните имунни структури са важни за имунитета

Целият организъм способства за отбраната си. Параметрите на поеманите храни и на самото храносмилане (включвайки и нормалната му чревна флора), както и на отделителните процеси, кръвоносната, ендокринната и нервната системи, са критично свързани с възстановяващата сила на имунната система.




Следователно, ако говорим за пълноценни мерки относно нашия имунитет, нужно е да се спазват най-напред общи принципи с доказан ефект:


правилно хранене;

умерено, но редовно движение;

чист въздух, слънце;

пълноценна почивка;

хигиена;

психорегулиране и т.н.

След това, важно е да се прояви и индивидуален подход – например, ако диагностично се установят проблеми, като недостиг на важни хранителни съставки, или вече развита микробна инфекция, затруднено самоочистване на дихателните пътища и т.н., включват се съответни препарати и процедури.


Редица медикаменти, ползвани извън ситуации на неотложна необходимост, могат да причинят както щети на полезните микроорганизми (дисбактериози), така и много различни странични явления.


Това предполага по-широко ползване на изпитани и безопасни природни средства, каквито са лечебните растения – най-добре под съвременната форма на пълноценни твърди и течни екстракти от билки и добавките – аминокиселини, витамини, минерали, пробиотици и др.


Стана известно, че придружаващите хронични заболявания, като диабет, затлъстяване, сърдечносъдови, белодробни и злокачествени заболявания, предразполагат към по-тежко протичане и фатален изход. При тях често има непрекъсната стимулация на имунния отговор и изтощаване на имунната система или абнормно реагиране. Тези заболявания водят до увреда на вътрешните органи.


Свръхотговор на имунната система – цитокинова буря


При някои болни с коронавирусна инфекция се наблюдава несъразмерна реакция на имунната система, като трудно може да се посочи конкретна причина за това. Неочакваната, прекалено мощна имунна реакция при наглед здрав човек може да завърши фатално. Това предизвиква полемика доколко стимулирането на имунитета с лекарства и хранителни добавки следва да се прави профилактично. Разбира се, след като имунната система е толкова сложна, оптимално е да се ползват подходящо комбинирани природни продукти за въздействие върху нея.


Имуномодулацията и имуномодулаторните средства


Иновирон е иновативен български продукт, съчетаващ в себе си наука, знания и традиции. Иновирон е плод на авангардна разработка от български специалисти и експерти, специално за съвременните условия. 


Това е мощна, но и щадяща, хармонизираща формула за имунната и дихателната системи. Тя подобрява имунната работоспособност, без да повишава риска от прекалено активизиране на някои клетки и субстанции, причиняващи „цитокинова буря“. Отделните й съставки са подбрани и дозирани така, че да изявяват синергично (взаимоусилващо се) действие.


Натуралните екстракти от медицинските гъби шийтаке и чага благоприятстват естествените имунни функции и по-специално дейността на Т-клетките, които се справят с микроскопичните нашественици.

Екстрактът от ехинацея (в случая, за по-добър ефект са съчетани стрък и корен) действа в същата посока, но допълнително подобрява устойчивостта на съединителната тъкан – основна бариера срещу разпространението на инфекциите.



Екстрактът от бъзак е с установено противовирусно действие и освен това допринася за защита на клетките от оксидативен стрес – антиоксидантен ефект.

Андрографисът е забележителна индийска билка, която има както пряко подобряващо действие върху клетъчния и хуморален имунитет, така и детоксикиращо действие по отношение на външни или образувани в организма отрови.

Дългият пипер е природен специалитет за загряване и пречистване на лигавиците. Има директно противомикробно действие.

L-лизинът е незаменима аминокиселина, критично важна за имунната система и възстановителните процеси. Масовото хранене често не я доставя в достатъчно количество.

Витамин B3 способства за нормалното клетъчно дишане и обмяна на веществата и нервната регулация. Той също така подобрява кръвообращението, така че останалите съставки да достигат до целевите си места без затруднение.

Цинкът, тук като органично свързана цитратна форма, е основен минерал за модулирането на имунните клетки и секреции, така че да се възстановяват и да отделят физиологично активни субстанции толкова, колкото са необходими. Дори защитата срещу коронавируса отчасти се осъществява чрез йоните на цинка! Това е и микроелемент, който често липсва при небалансирано хранене и допринася за общото здраве – нервна, хормонална и имунна система, сетива, кожа и т.н.

Витамин В6 е „работният кон“ измежду витамините, който участва в трите основни обмени – на белтъците, мазнините и въглехидратите. Това се отразява и върху фукционалната активност на имунните клетки, както и върху скоростта на възстановяване след прекарано заболяване.

Селенът поддържа физиологичната устойчивост на клетките спрямо разнообразни вредни фактори на околната среда – микроби, токсини, запрашеност, радиация и т.н. И отново нерядко във всекидневното меню не се съдържа достатъчно от този ключов микроелемент.

Иновирон идва на пазара с готова индивидуализирана схема на прием за деца и възрастни

Препоръчват се два режима на прием:


Вариант 1 (поддържащ):

За деца над 7 години и възрастни – 1 път дневно по 1 капсула.

Вариант 2 (интензивен при симптоми и заболяване):

За деца от 7 до 12 години:


първи, втори и трети ден – 3 пъти дневно по 1 капсула;

след трети ден – 1 път дневно по 1 капсула.

За възрастни и деца над 12 години:


първи, втори и трети ден – 4 пъти дневно по 1 капсула;

след трети ден – 2 пъти дневно по 1 капсула.

Иновирон достойно отговаря на изискванията на нашето време за навременно предпазване и възстановяване на имунната система, дихателните органи и целия организъм! Срещу най-голям брой вируси!

Източник:media.framar.bg

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

1 коментар:

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации