Отдавна не бях пътувал с влак, но преди дни ми се наложи да замина за Варна. Сякаш се върнах с 30 и повече години назад във времето. Вагоните бяха почти същите като в моята младост, навсякъде се носеше смрад, страхуваш се да се допреш до нещо, да не хванеш някой бацил. Тотална мизерия. А половината пътници без маски и никой не им казва нищо – уж щяло да има проверки.

Върхът беше, когато влакът спря на малка гара, за да изчака да премине друг. Бяхме последен вагон и зад плъзгащите му се две стъклени врати се виждаха отминаващите релси. Изведнъж кондукторът подвикна към свой колега от малката гара и го пита има ли някаква връв. Че вратите на последния вагон не се затваряли добре, та да ги завържел с още една връв. Не можех да повярвам на ушите си. А тъкмо щях да се запътя към тоалетната в края на вагона. В XXI век вратите на вагона се връзват с връв! И тъй като връв не можеше да се намери, кондукторът каза на колегата си: остави, остави, аз ще ги вържа с торбичката БИЛЛА. Така и не разбрах какво стана накрая, но се ужасих. Каква сигурност за пътниците само! Но защо ли се изненадвам, като знам в каква държава живеем.

Венелин Николов, София  /Ретро.бг/

Ето и какво е написала пътничка в страницата на БДЖ

Ако сте жадни за приключения - БДЖ е вашият правилен избор! За поредна година единствената пътническа компания за железопътни превози стартира програмата "калени пътници"! Едни от първите, които се включиха бяха пътуващите със запазено място от Враца за София с бърз влак 7623. Аз също съм сред участниците, попаднала без да иска във вагон номер 4, който е без отопление и осветление.

Началникът на влака и кондуктура ни обясниха, че са уведомили управата в София за проблема, който по думите им възникнал по време на път. Но понеже електронната система на БДЖ не била много добра, във Враца не разбрали за проблема и продавали запазени места. Идва зима. БДЖ със сигурност се подготвя с нова празнична програма за хилядите си клиенти. Миналата и по-миналата бяхме свидетели на екстри като снежна пързалка във влака и екстремно пътуване в купе тип кабрио по време на обилен снеговалеж. БДЖ никога не изневерява на утвърдените традиции. Очакваме нови изненади!

Miglena Georgieva


РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации