Всички хора, които напускат столицата, са разпръснати из цялата страна, а това води до неясни последици, заяви ген. Мутафчийски

Започна извънредният брифинг в Министерския съвет. БЛИЦ припомня, че на него присъстват  министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, министърът на вътрешните работи Младен Маринов и председателят на Националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски.

"Извиняваме се за късни час, но още от вчера се наблюдава едно много тревожно нещо. Напускане масово на София, която е основното огнище с най-много болни и заразени с коронавирус. Всички хора, които напускат София, са разпръснати из цялата страна. Това води до още по-тежка епидемиологична ситуация с неясни последици.

Най-вероятно последиците ще стана ясни в близката една седмица. До момента имаме още 40 нови случая - това вече не е инцидент, а тенденция. Това е в абсолютен контраст с безгрижието на нашите съграждани", каза ген. Мутафчийски. "Заради това затваряме София за автомобилния трафик. Това ще важи и за и областните градове за времето на празниците. Ограничението е до второ нареждане", категоричен бе ген. Мутафчийски.

Шефът на ВМА поясни, че заповедта е съгласувана с премиера Бойко Борисов, който е дал своето съгласие. Затварянето на София ще влезе в сила от 00 часа на 17 април. То ще важи до второ нареждане.

Всички мерки са в полезрението на щаба, включително и въвеждането на вечерен час, каза още ген.-майор Венцислав Мутафчийски./Блиц/

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 коментара:

Публикуване на коментар

Спомени от СОЦА

НАЙ-ЧЕТЕНИ

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации

РЕКЛАМА