На 81-годишна възраст почина звездата на кънтри музиката Кени Роджърс, съобщи семейството му. Той си тръгна спокойно, у дома, от естествена смърт, заобиколен от семейството си, гласи съобщението на близките му, предадоха световните агенции.

Роденият в Тексас кънтри певецът има над 60-годишната кариера. В средата на 50-те години Кени Роджърс участва в различни музикални групи, които изпълняват джаз, рок и ритъм енд блус. Най-успешна е кънтри триото „The First Edition“. След нейното разпадане Кени Роджърс започва самостоятелна кариера. Една от най-популярните му и успешни песни е „Люсил“ (Lucille) (1977), която заема първо място в класациите на 12 страни. За нея той получава и наградата "Грами".



През 1980 г. Кени Роджърс изпълнява баладата, написана от Лайнъл Ричи — „Лейди“ (Lady), която става най-печелившата и популярна песен в неговата кариера и шест седмици оглавява класацията Billboard Hot 100.

Снимка: Ройтерс
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Етикети