През декември 2017 г. в Серпухов, селище близо до Москва, се случва тази  ужасна история, обиколила всички медии, припомня 365 Новини. 

Дмитрий Грачев завежда жена си Маргарита в гората и отрязва китките на двете ѝ ръце, защото тя решила да се разведе с него.

Това е наказание, планирано до най-малките подробности: Дмитри измъчва жена си час и половина, след което я откарва в болницата и се предава на полицията. Грачев предварително си купил брадва, въжета и дори се поинтересувал колко време ще остане в съзнание човек, който има подобни наранявания…

За щастие Маргарита оцелява. Едната ѝ китка е пришита, втората е заменена с бионична протеза. Протезата се управлява директно от мозъчни импулси. Парите за протезата – около 6 милиона рубли (почти 100 000 долара) – са събрани в социалните мрежи от загрижени хора.Садистът Дмитрий е лишен от родителски права и е хвърлен в затвора за 14 години. А Маргарита отглежда двама синове и преоткрива живота си: занимава се с гмуркане, участва във фотосесии и дори публикува книгата „Щастлива без ръце.

Истинската история за любовта и зверствата.“ В Instagram тя нарича себе си „мама-трансформър“.„Всеки път, когато ме питат:„ Какво ѝ има на ръката ти?“, не искам да казвам истината. Не мога просто така да обясня, че съпругът ми ме е завел в гората и ми е отрязал ръцете. Затова се измъквам с дежурната фраза: „попаднах в злополука“.

„Често ме питат за протезата, сега наистина знам много. Вторият най-популярен въпрос е как да се справят с депресията. Третият е как да преживеят домашно насилие.

Разбрах, че проблемът е реален, той трябва да бъде решен. Бедата обаче е, че много жени просто не искат да правят нищо. Когато им напишеш „избягай“, те се отдръпват. Казват, о, добре, той се успокои, всичко ще се оправи. Тогава защо изобщо пишат? Само да се оплачат ли? Трябва да се действа, а не просто да се търпи.“

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации