Комунизмът е оставил такава пропаст в Европа, че 30 години след историческото падане на Берлинската стена, източните държави и досега трудно догонваме западните. Все още носим белезите му, все още имаме много работа, но посоката е вярна. 

Това написа в профила си във Фейсбук премиерът на България Бойко Борисов по повод 30-тата годишнина от рухването на Берлинската стена,информират от novini.bg

,,България направи своя цивилизационен избор. Убеден съм, че трябва да отстояваме демокрацията и правото на свободен избор. Длъжни сме да не допускаме тоталитарните режими да ни разделят!'', посочи още министър-председателят Борисов.

Що е то,комунизъм:

Според марксистката теория (философско-историческа система с претенции за научност, комунизмът е етап от историческото развитие, който възниква като неизбежен резултат от развитието на производителните сили, предизвикващо свръхизобилие на материално богатство и даващо възможност за разпределение, основано на нуждите („от всекиго според възможностите, всекиму според потребностите“), и за обществени отношения, базирани на свободното сдружаване на индивидите, което предполага „отмирането на държавата“ като инструмент на политическата принуда. Според съветския марксизъм социализмът е преходен етап между капитализма и същинския комунизъм.

Ленинизмът извежда на преден план концепцията за партията-авангард: централизирана организация от професионални революционери, която трябва да оглави комунистическата революция и да упражнява цялата политическа власт „в името на работниците“ по време на прехода от капитализъм към социализъм.
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

1 коментар:

  1. Независимо кой го казва е напълно вярно. Това е документирано и доказано. Важно е всички комунета и техните последователи да бъдат вкарани в затвора заради хилядите убити от тях хора, за ограбването на държавата и личната собственост на хора след 9.9.44г, затова, че не позволиха след 10.11.89 в България да има истинска демокрация и ограбиха отново хората чрез изкуствено създадената инфлация и хиперинфлация и какво ли още не. Те са просто престъпници и който ги защитава е съучастник на тези престъпници. Затова се забавя развитието на страната ни. Другото е лъжа.

    ОтговорИзтриване

НАЙ-ЧЕТЕНИ

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации

РЕКЛАМА