Нетният държавен дълг на Руската федерация има отрицателни показатели за първи път след налагането на санкциите и спада на цените на петрола през 2014 година. За това писа във вторник РБК, позовавайки се на данни от министерството на финансите и Централната банка.

Според изданието през 2019 г. публичният дълг в широкия смисъл (вътрешен и външен дълг на федералното правителство, регионите и местните власти) намалява в сравнение с ликвидните активи на федералното правителство, регионите и извънбюджетните държавни фондове във връзка с рекордно количество резерви, покриващи публичния дълг, предаде ТАСС.

Отбелязва се, че ако е необходимо, Русия може да покрие всички дългове за сметка на държавните депозити на Централната банка и търговските банки, без да прибягва до други средства

През 2014 г. Европейският съюз наложи санкции срещу Руската федерация във връзка със събитията в Украйна и обединението на Крим с Русия, като многократно ги разширяваше. Преговорите за безвизов режим и за ново основно споразумение за сътрудничество бяха прекратени, въведена е забрана за влизане в страните от ЕС за длъжностни лица от Руската федерация и техните активи са замразени, въведени са ограничителни мерки от търговски, финансов и военен характер. Общо 151 души и 37 юридически лица бяха включени в санкционните списъци. Секторалните санкции се прилагат за 20 руски финансови, нефтодобивни и отбранителни структури.

ВИЖТЕ ОЩЕ:Как зa 18 години Путин увеличи бюджета на Русия с 23 пъти, военните разходи с 30 пъти, БВП с 12 пъти

Източник:bg.rbth.com
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации