четвъртък, 10 октомври 2019 г.

На 7 септември 2012 г. от 16.00 ч. в Историческият музей- Правец е било  представянето на биографичния филм за Тодор Живков „Човекът и народа”  на режисьора Светослав Овчаров. 


Филмът е бил представен от самите сценаристи - Христо Ковачев и Светослав Овчаров.

Овчаров прави „Човекът и народа” четири години, изчитайки огромно количество книжнина в Държавния архив, изучавайки хроники, фотографии и опитвайки се да систематизира всичко това.  По това време той работи и върху новия игрален филм „Зад кадър”, който също засяга темата за българския комунизъм.

През 70-те години се събират спомени от най-различни хора, които са имали досег до Живков. Тези спомени не са огласени през комунизма, защото с „трогателната си непосредственост”, както я нарича Овчаров, авторите говорят с подробности, които са били нелицеприятни на режима. А след края на комунизма няма интерес към тях.

„Човекът и народа” проследява живота на Тодор Живков в два етапа – периодът преди и до издигането му на власт, и след поемане на властта.
........
Сподели👇

0 коментара:

Публикуване на коментар

Архив на сайта

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Предоставено от Blogger.

Популярни публикации: