Първите виетнамски работници пристигнаха в Шумен. Заради системния недостиг на работна ръка у нас, преди около година Българската стопанска камара започна работа по проект за внос на трудов ресурс.

"В град Шумен, в българско предприятие, хора, които са дошли от другия край на света, произвеждат продукция, която е за италианската армия,информират от tvshumen.bg

Къде са ползите? 

Естествено, че те остават в България", каза Радосвет Радев – председател на БСК.
България трябва да стане конкурентноспособна на световния трудов пазар, тъй като много държави изпитват дефицит на работна ръка.
"Защото тук са български данъкоплатци. Да, родени в Ханой или в Хошимин, но те ще бъдат български данъкоплатци, защото техните осигуровки ще влизат в българския бюджет", каза още Радосвет Радев.

В Шуменска област най-голям проблем с липсата на кадри изпитва шивашкият бранш.
"Хората, които дойдоха, много бързо се адаптират към нашия климат, към нашата работа, към производството", разказа Илия Попов – собственик на шивашко предприятие.
Към момента са пристигнали шестима от общо 15-те работници, които ще останат в шуменското шивашко предприятие между една и три години. Благодарение на новите технологии, проблем с езиковата бариера между новодошлите и техните ръководители и колеги не съществува.
За реализацията на проекта Стопанската камара е получила съдействието на българската администрация.
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Етикети