Не може да се каже, че днес можем да потвърдим или отречем съществуването на чудовището от Лох Нес, но може би можем да кажем, че неговият загубен брат близнак бе открит в съвсем различен край на света.

На остров Сеймур, в Антарктика, палеонтолозите открили останки от вкаменелости на огромно морско влечуго, с дължина от муцуната до носа 11 метра. Предполага се, че е тежък 15 тона и че е живял преди няколко милиона години.

Най-вероятно това е елсомозавър, за когото е известно, че е живял в Северна Америка, преди около 70 до 93 милиона години.



Киргизстанец опита да провери дали жена му изневерява и ето какво се случи...

Учените твърдят, че това е дългоочаквано доказателство, че това същество някога е плувало в океаните.

„В продължение на години това беше загадка. Дори не знаехме дали е елсомозавър, това е необичаен вид плезиозавър, който никой не познаваше“, казва Хосе О'Горман от Националния съвет за научни и технически изследвания на Аржентина за National Geographic. ".

Изкопаеми останки от животното от горепосочения период и преди това са били открити в Антарктика, но тези са едни от най-пълните досега. Иначе, през 1989 г. за пръв път е забелязана огромна вкаменелост, но по това време експедицията не разполагала с ресурси, за да я изкопае, пише Блиц.

През 2005, 2012 и 2017 г. учените отидоха в Антарктика, за да изкопаят останки, тежащи общо 800 кг. Събирането на вкаменените кости все още продължава.
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации