Той настоя да се увеличи броят на часовете по изучаване на руски език в баварските училища, съобщава немското издание Süddeutsche Zeitung.

Според  Маркус Риндершпахер, поради политическото, икономическото и културното значение на Русия в Европа и света е желателно интересът към изучаването на руски език отново да нарасне.

«Взаиморазбирането започва от това да се разбира другият език и да се говори на него», констатира вицепредседателят на парламента на Бавария.

«Тези, които искат да се подобрят отношенията с Русия, трябва да започнат именно с езика», добави немският политик.

Риндершпахер припомни също, че руският език не е само най-разпространеният славянски език от славянската група и най-важният език в междунационалното общуване в страните от бившия Съветски Съюз, но и «играе важна роля» като един от шестте официални езици на Организацията на Обединените Нации.

Петя Паликрушева

Източник: www.sueddeutsche.de
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации