Корпоративни медии съобщават за празни рафтове в магазините на Венецуела, но верни ли са твърденията им за недостиг на храна? След като обиколи супермаркет в Каракас, журналистът Макс Блументал намери много продукти, дори крафт бира, предаде RT.

"Хранителните рафтове са празни, тъй като храната става все по-оскъдна" във Венецуела, проплака The Independent. "Магазините в страната остават отворени, но „рядко са пълни“, констатира The Guardian. "Дори основни стоки като четки за зъби не са достъпни за закупуване", съобщава CNN.

"Гладните венецуелци трябва да избират между "мъчения или глад", заключва Блумбърг. В медийното отразяване на Венецуела остава впечатлението, че президентът Никола Мадуро бавно обрича народа си на глад - информации, които, както журналистът Макс Блументал открива след проучването си, са чисти лъжи.

Магазинът предлага богат избор от месо, плодове и млечни продукти. "Най-важното е, че има крафт бира", споделя американският журналист.

 Блументал също споменава огромното разнообразие от тоалетна хартия, шампоан и принадлежности - „основни стоки“, които според CNN не се срещат никъде във Венецуела.

"Тук няма проблем с разпределението на храна или недостига на храна", заключава Блументал. "Въпросът е, че покупателната способност на венецуелците е напълно унищожена, защото тяхната валута е отслабена от хиперинфлация, спекулации и потока от долари, който правителството не може да контролира тук, както и натрупване от частни капиталистически елементи, които поддържат опозиция. "

Репортажът идва на фона на напрегнатото противопоставяне на опитите на САЩ да доставят това, което Вашингтон описва като хуманитарна помощ във Венецуела. Хуан Гуайдо, подкрепян от САЩ самозван "временен президент" на Венецуела, заяви в четвъртък, че лично ще отиде на границата с Колумбия, за да получи пратката от САЩ, призовавайки шофьорите да отидат с него и да се противопоставят на граничната охрана.

Хуманитарните организации се дистанцираха от предполагаемия пакет от помощи на фона на обвиненията, че „хуманитарната помощ“ може да съдържа военно оборудване или да бъде използвана за политически цели.

ВИДЕО:

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации