Бизнесменът Николай Банев и съпругата му Евгения са били арестувани във Франция, на територията на град Ница в петък сутрин.

Задържането е станало след издадена от компетентните български власти европейска заповед за арест. От Специализираната прокуратура обявиха, че са започнали претърсвания, изземвания и разпити, свързани с дейността на приватизиания завод „Полимери“ в Девня.

Заводът беше собственост на Банев от 1998 г, а през 2013 бе обявен в несъстоятелност. Проверката на прокуратурата срещу семейство Баневи е започнала преди 2 месеца. Тя е за пране на пари, документни измами, длъжностни присвоявания.

Кой е Николай Банев:

Николай Йорданов Банев е български бизнесмен, предприемач, роден на 16 август 1959 г. в Любимец. Основател през 1990 г. на фонда „АКБ Форес“ (по-късно „АКБ Форес – Българска инвестиционна група“ АД), притежаваща акции и дялове в повече от 130 търговски дружества на територията на България, Русия, Швейцария, Холандия, Република Македония. Според различни източници състоянието на Николай Банев възлиза на повече от 1 млрд. лв., разпределено в ценни книжа, акции, съучастия в фирми и  недвижими имоти
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации