петък, 26 октомври 2018 г.

Бизнесменът Николай Банев и съпругата му Евгения са били арестувани във Франция, на територията на град Ница в петък сутрин.

Задържането е станало след издадена от компетентните български власти европейска заповед за арест. От Специализираната прокуратура обявиха, че са започнали претърсвания, изземвания и разпити, свързани с дейността на приватизиания завод „Полимери“ в Девня.

Заводът беше собственост на Банев от 1998 г, а през 2013 бе обявен в несъстоятелност. Проверката на прокуратурата срещу семейство Баневи е започнала преди 2 месеца. Тя е за пране на пари, документни измами, длъжностни присвоявания.

Кой е Николай Банев:

Николай Йорданов Банев е български бизнесмен, предприемач, роден на 16 август 1959 г. в Любимец. Основател през 1990 г. на фонда „АКБ Форес“ (по-късно „АКБ Форес – Българска инвестиционна група“ АД), притежаваща акции и дялове в повече от 130 търговски дружества на територията на България, Русия, Швейцария, Холандия, Република Македония. Според различни източници състоянието на Николай Банев възлиза на повече от 1 млрд. лв., разпределено в ценни книжа, акции, съучастия в фирми и  недвижими имоти
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👇

0 коментара:

Публикуване на коментар

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ

Архив 2

Предоставено от Blogger.

Архив 1

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ В МОМЕНТА:

КОНТАКТИ: