Помага и на зрението

Знаете ли, че редовната консумация на сок от моркови с добавен към него мед, може да помогне в борбата с анемията? При консумацията на сока, каротеноидите в него се превръщат във витамин А, който играе важна роля в борбата с дефицита на желязо.

Но ползите от морковения сок не се ограничават само с това. Според изследвания, съединенията в него могат да намалят риска от развитието на ракови клетки. Още добри причини да добавите полезната напитка към ежедневното си хранене, вижте в следващите редове.

Полезен за сърцето

Ако искате да осигурите най-добрата грижа за вашето сърце, добавете към менюто си сок от моркови. Консумацията му може да намали оксидативния стрес в организма и да увеличи общия антиоксидантен капацитет. Вкусната напитка съдържа важни антиоксиданти, които помагат и на черния дроб да обработва мазнините по-ефективно. Това води до по-ниски нива на холестерола, предпазващи от сърдечносъдови заболявания.

По-добро зрение

Морковеният сок е богат на важния за здравето на очите витамин А, но също така съдържа и антиоксидантни съединения като лутеин и зеаксантин, които могат да предотвратят загуба на зрение, свързана с възрастта. Според проучване, високият прием на антиоксиданти, като тези, които се намират в изобилие в морковите, намалява риска от дегенерация на макулата при възрастните хора.
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации