Въоръжен грабеж в Роженския манастир е извършен вчера, съобщава Struma.com. Маскирани и въоръжени лица са нахълтали в черквата на манастира и нападнали свещеника. Бандитите завързали отчето и ограбили църковна утвар и налични пари.
Грабежът е забулен в абсолютна мистерия. Оказа се, че попът, когото 4-мата нападатели завързали, не е съобщил за откраднати ценни вещи, разглеждайки черквата, след като излязъл от шока. Единствено съобщил, че грабителите взели телефона му и го предупредили да мълчи и да не дръзва да мърда. Бил завързан и със запушена уста.

Бандитите го изоставили така и започнали да копаят дупка в стената. Това, което установил полицейския оглед е дупка в стената под една от иконите. Предполага се, че грабителите са търсили имане, за което се разказват легенди в района. Говори се, че в черквата на манастира има закопани злато, жълтици и ценни вещи. Именно това търсили нападателите.Всичко започнало около 20 часа. Свещеникът прибирал вещи и утвар, с които работил през деня в черквата нахълтали 4-има мъже, облечени в черни дрехи, спуснати качулки, но лицата им се виждали. Двама от тях стоварили попа на земята и го завързали. Около 15-20 минути по-късно си тръгнали. Свещеникът успял да излезе и да потърси помощ, така било съобщено в полицията за нападението.

„За сега няма данни да е откраднато нещо ценно, поне така ми казаха на мен“, заяви кметът на Сандански Кирил Котев, който бе притеснен, заради ценните икони, дарени на манастира. „Иконите са непокътнати, вероятно са търсели имане в стените на черквата“, каза още Котев. Две полицейски управления в Петрич и Сандански бяха вдигнати на крак в търсене на извършителите. Районът гъмжеше от полиция. Правеха се проверки по автомобилите по трасето, преглеждаха се и камерите в манастира.

По-късно се разбра, че свещеникът, който е бил вързан от четиримата нападатели при обира в Роженския манастир не е местен – от Хаджидимово е. Бил е само за ден в манастира, за да замести свой колега, съобщава БТВ. Ако не се е наложила смяната, той е можел да се размине с кошмарното изживяване. Според една от версиите апашите избрали именно този ден, за да извършат престъплението си.

*Използвана е илюстративна снимка
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации