Случката се разиграва, 1982 година през една лятна ваканция в малко димитровградско село.

Краят на август,горещо е и краят на лятната ваканция се вижда.По времето на социализма в НРБ, в селата през ваканциите се събирахме по доста деца от всички краища на страната,беше весело,закачки с момичета,игри на народна топка,стражари и апаши и какво ли не,веселба на макс.

Една вечер се бяхме събрали на селския мегдан под козирката на местния съвет,обичайно място за прекарване на летните ваканционни  вечери.Всеки бе взел от тях буркан зарзават,домашна ракийка и кой каквото може да отмъкне от тях.Пийвахме и слушахме сръбско от касетофон "Филипс" който беше неотменно всяка вечер с нас.

Към полунощ се зададе патрулната кола на селския милиционер.Виждайки я ,веднага скрихме алкохола и цигарите.Оказа се ,че търси скоро откраднат мотор "Балкан" от съседно село.Спря,дойде до нас и ни изгледа изпитатателно.Пита ни дали сме пили и какво правим в полунощ на центъра ? Решихме да се пошегуваме и казахме ,че сме патрул.Той отговори "Ще видим таз работа"

Има ли някой мотор от вас тук ? ,попита строго той.Казахме,че там в тъмното са колелата ни,но мотор няма.Я да видим тез колела ,каза той.Отведохме го под една стреха където бяхме оставили две балканчета и една ифа които карахме из село.

Докато кварталния  оглеждаше наоколо в тъмното, на един от нашите приятели му хрумна безумната идея,да уринира в резервоара на милиционерската кола и да се направи на интересен пред нас и момичетата.Отиде разви капачката ,свали гащите си и направи работата.За зла негова участ кварталния видя в последния момент.Последва вик "Какво правиш бе говедо" и хукна да го гони.Нашия препусна като сърна в и потъна в тъмното.

Кварталния бесен ни накара да го заведем до къщата на местния кмет.Събудихме го посред нощ и разказахме за случката.След това заедно отидохме до къщата на извършителя на злодеянието.Събудихме шашардисаните му баба и дядо и те изпаднаха в шок след като чуха какви ги е надробил обичаният от тях внук.Него открихме в плевнята скрит за бали сено.Кмета го хвана качи го в неговата кола и заедно с кварталния директно заминаха за димитровградската милиция.

Там какво е ставало само можем да гадаем,но на следващия ден нашия приятел се завърна.Бил "Съветван" да не прави повече така и 5 дни трябвало да копа градинки и сади цветя в парковете на Димитровград.

/Без редакторска намеса/Един разказ на Димитър Дичев

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Етикети