Поредното шокиращо безобразие в БДЖ по чудо не доведе до трагедия с жертви и пострадали.

Случаят е от вчера. По време на движение при скорост от 130 километра в час по склон локомотивът 46-219 на бързия влак от София за Бургас е започнал напрактика да се разпада, предава OFFNews.

От машината са изпаднали капакът на редуктора и огромно зъбно колело от редуктора на трети двигател. Инцидентът е станал между гарите Черноград и Айтос.Само благосклонността на Фортуна към пътуващите и влаковия персонал е помогнала композицията да не изпадне от релсите от удара с огромните парчета метал. А при скорост на движение от над 100 километра в час това би довело до истински кошмар. Следобедният влак от столицата за Бургас в петък по правило винаги е пълен с пътници.

Аварията е довела до затваряне на път 1 по жп линията за 201 минути - от 19,33 часа до 23,03 ч. От Бургас изпращат нов локомотив, който пристига на мястото почти два часа след инцидента. Във вътрешноведомствения бюлетин за жп инцидентите е записано и че изпадането на капака на редуктора и зъбното колело са нанесли щети по релсите, заради които скоростта на движение в участък от 100 метра е ограничена до едва 25 км/ч.

Жп инцидентът е довел до закъснение на още три влака: 8613/БДЖ-ПП/ + 40 МИН;3601/БДЖ-ПП/ + 8 МИН И ВЛАК 80571/БМ/ + 45 МИН.

Случаят край Айтос бе коментиран и от активиста за пътнически права Варужан Апелян:

"Призовавам националния орган за железопътна безопасност Изпълнителна агенция "Железопътна администрация" за спешно отнемане на сертификатите за безопасност и лице отговарящо за поддръжката на "БДЖ-Пътнически превози" преди да се случи инцидент с множество загинали пътници и служители. Разпадането на съставни части на редуктори на локомотиви по време на движение не се случва за първи път и е недопустимо. Разпадането на държавата е недопустимо", написа той във фейсбук профила си.

*Използвана е илюстративна снимка
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации