Говориш – шамар за врата , без домашна – я прав в ъгъла цял час с вдигнати ръце . Показалката му беше много яка , и много болеше от нея . Крали сме я безброй пъти , и пак си намираше нова гада . Като изключим родителските срещи не помня да е викал родител в училище .Оправяше се сам . На родителските срещи се обясняваше , че класът слуша , класът е първи по успех във випуска и класът в общи линии е много доволен . Нямаше кой да му противоречи , ние си мълчахме в къщи . И станхме хора . Още ги срещам от време на време , не виждам някой , който да се оплаква , или който да има доживотна психическа травма от насилието , извършено над него в тази крехка възраст .
Малкият ми син също ходи в хубаво училище , най-доброто в града . Вкарахме го с връзки . Класната , казаха ни , е и тя най – добрата . Записахме го там с голямо предварение , в първия ден , в който можехме . В осем сутринта . На края на деня местата в класа бяха заети , уредиха се само сина на облстния управител и на един депутат . Много заети са хората , казаха ни , не можаха да го запишат на време . А пък и техните деца искат при тази учителка , и те имат права милите . Както се кзаваше в книгата на Оруел ФЕРМАТА НА ЖИВОТНИТЕ :
ВСИЧКИ ЖИВОТНИ СА РАВНИ , НО НЯКОИ СА ПО-РАВНИ .
Не казвам че властимащите ни са прасета де , ама в книгата бяха .
И така се почна славното учение . Има ли нужда да споменавам , че децата на богоизбраните са лигави , мързеливи и невъзпитани . А , да , и не признават никакъв авторитет , камо ли на някаква си даскалица , ти знаеш ли кой е баща ми . Кара им се жената , прибира им мобилните телефони , вика , моли ги да спрат да говорят , плака , изпада в депресии и накрая се реши . Събра родителите и каза :
-Това е най – лошия и слаб клас , който съм водила през тези 30 години работа тук . Не мога да се справя с тях , има някои които тихо си чоплят в телефона , обаче има такива , коиото не млъкват . Каних родителите им , промяна няма . Имам нужда от помощ . Каня ви , всеки ден в продължение на месец по един родител да присъства в часовете .
Нямаше как да назове имена , по правилник това уронва себеуважението на детето и на родителя , така че като казваше някои деца , горката жена се обръщаше с лице към въпросния родител , който също си чоплеше телефона . Реакцията на родителите ме изуми :
-И ся ко? Тряя да седя тука цял ден да ти върша работата ? - една нахакана майка с дъвка в устата току що вдигна глава от мобилния , - За к'во ти плащат с мойте данъци ?
-Не е задължително госпожо , и няма да продължи вечно . По едно идване на родител ми трябва , може да останете час-два . Само за морална подкрепа .
-Мноо съм зает чуек , пък и с моя няма проблеми .- включи се як татко , - Аре там безработните да се включат да не посочвам .
Почнах да се усещам защо тези деца се държат така , няма как да си отроче на неосъществила се мутра и кифла с няколко пластични интервенции ( и двамата полуграмотни ) , и да си ОК в час . Децата попиват всичко , мили родители . Отношението ви , скандалите , дори и телевизията , която гледате .
Направиха график , даже някои родители отидоха . Жена ми например . Изкара целия ден , направо й се възхитих . И после ми разказа всичко . Не всички деца говорят и пречат . Нашия например , супер притеснен от присъствието на майка си в час , стоял целия ден с наведена глава . Той ще си навакса утре , помислих си . Имало е обаче тийнеджъри , които не се свъртали на едно място . Ставали, ходили до тоалетна , говорили на учителката на МА :
-Няма да изляза на дъската ма , ти що не ме предупреди вчера ?
Ахам , длъжна е . Ако се прави тест или ако ще се изпитва на дъската учениците се предупреждават . Имат права , горкичките . Единия , който пробва да си излезе от прозореца , го завели двете при директора . Мъж , авторитет , може пък и да помогне . Предавам ви разговора дословно :
-А , Жижо , пак ли ти бе? Тая седмица ти е за трети път .
-К'во да ти кажа шефе , заловиха ме . Щях да избягам , ама днеска са две , не се усетих и ме хванаха .
-И защо от прозореца ?
-Ми едната седеше до вратата , шансовете ми бяха по-големи от прозореца . Ама бърза излезе МИЛФ-ката .
-И къде щеше да ходиш ?
-Имам си проблеми шефе , гаджето беше излязла с някакъв от друго училище , тъкмо ми написаха къде са . Щях да отида да си поговорим с оня скакалец .

-Връщай се в час . За една палавница няма нужда да се биеш с целия град . По-добре смени жената , отколкото да си все в панаира . Днес няма да звъня на майка ти , обаче ако се повтори ....
Мъдрец излезе тоя директор . Пък и човекът си имаше други проблеми . Бяха му дали бюджет да строи нов басейн в училище . И сега трябваше да избере изпълнител без да го окошарят .

Не съм капацитет , който да ви даде съвет как да си гледате децата . Мен на времето ме биеха . В по-голямата част от Европа и в Щатите гледат да ги насърчават , независимо какви простотии правят . Мен ако питате възпитаваме поколение на некадърници с голямо самочувствие . Азиатците ще ни превземат някой ден , барабар с руснаците . Първите са супер дисциплинирани , вторите са железни . Направо от Сибир ги карат .
Нещата не свършиха добре за оная класна . Пенсионира се жената , стига й толкова рев и нерви . Директорът така и не разбра защо . Май се е преместила на село , ще отглежда зеленчуци . Да й се чуди човек , с толкова стаж , сигурно пенсията й е супер , нали екс министър Дянков ?

Източник:www.kaminata.net
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации