Как може на карта на света, създадена през 1513 г., да присъства  Антарктида, която е официално открита едва през 1820 г.?

Този изненадващ факт и извънредната за времето си точност на въпросната карта измъчва учените в продължение на десетилетия. След проучване на артефакта един от учените дори заявява, че единственият начин да се създаде карта с такава точност е въздушна фотография. Не е известно какви мистериозни източници е използвал създателят на картата - известният турски адмирал Пири Рейс.

Той в архивите си посочва, че е събирал и копирал данните от голям брой други карти, включително древни. Но това не променя факта: Картата на Адмирал Рейс сочи очертанията на Антарктида без лед. Такава, каквато тя може да е била само много преди нашата ера.

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации