Да си самотник, не означава да си самотен. Всъщност това са две противоположни характеристики. Човек, който се чувства самотен, не е самотник, защото самотниците сами избират да са сами и нямат нищо против това. Ако сред приятелите си имаш самотници, трябва да се чувстваш наистина привилегирована, защото те подбират приятелите си много внимателно. Това не означава, че са надути или високомерни, напротив – те са реалисти и здраво стъпили на земята.

Ето защо умеят да анализират хората и правилно преценяват с кого си струва да общуват. Самотниците не харесват повърхностните теми и клюки, те избягват хората, които се вълнуват от злободневното. Има два типа самотници – екстроверти и интроверти. Те се държат по различен начин, но имат едни и същи предпочитания за хората, с които общуват. Екстровертните самотници могат лесно да комуникират с всеки, те лесно завързват познанства и не се чувстват некомфортно сред големи тълпи.

Въпреки това тези хора предпочитат да са самотници, защото не искат да прекарват свободното си време с всеки. Те биха предпочели да живеят сами, но не и да са заобиколени от фалшиви и плиткоумни хора. С тях се говори лесно, но те стоят на безопасно разстояние от другите. Ако си успяла да станеш приятелка с екстровертен самотник, ти си преминала през много скрити тестове, за които дори не си осъзнала. И когато достигнеш до сърцето на такъв човек, той ще остане твой приятел до гроб.

Интровертните самотници са малко по-различни. Те се чувстват некомфортно в големи компании и претъпкани места, те предпочитат да са на тихо и спокойно място. Тяхната представа за приятно прекарано време включва малък брой хора, с които се чувстват удобно и спокойно. Едва ли ще видите такива хора на партита или в дискотеките, те предпочитат да се забавляват на тихи места и да излизат с хора, които не са твърде шумни, нахални или арогантни. Ако си приятелка с такъв човек, това означава, че той се чувства освободен в твое присъствие.

Интровертните самотници предпочитат хора, с които усещат интелектуална и емоционална връзка. И двата типа самотници държат на интелигентността и неподправените емоции. Те имат малко приятели, но затова пък са най-верните другари, които някога ще срещнеш. За да не загубиш такива приятели, винаги трябва да си честна и открита с тях, дори да си направила нещо лошо. Те държат на честността и могат да простят много неща, ако видят, че наистина съжаляваш, а не се държиш надменно. Е, познаваш ли такъв човек? Или може би ти самата си такава?

Източник:dama.bg
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Етикети