Плашещо предсказание за края на света на блажената Матрона Московска, която напусна този свят  в средата на XX век, предизвика бурна дискусия в интернет. Руската Ванга вещае, че началото на XXI век ще е трудно за Русия.  Тя предрича тежък конфликт, който ще започне, след като между „всички приятелски страни” настъпи раздор, съобщава ren.tv.

Според  Матрона, страшният конфликт може да доведе до множество жертви и залез на Човечеството. „Това няма да стане заради болест, а от дявола. Но дори и това няма да попречи на руския народ да победи бедствието”, е завещала на потомците си блажената Матрона. Матрона Московска (1881 – 1952) е пророчица и светица на Руската православна църква.

Тя се ражда спяла в Себино, Епифански уезд и е четвърто дете в семейство на вярващи. Според нейно житие тя показва чудодейни лечебни и предсказателски способности още на 8-годишна възраст. Посещава Киевско-Печорската и Троице-Сергиевата лаври. При поклонението си в Андреевския събор в Кронщат през 1899 г. се среща с праведника Йоан Кронщадски.   След Октомврийската революция Матрона заживява в Москва, на улица „Арбат“. Според книга на Жданов тя се среща със Сталин преди
Битката при Москва и му казва:

„Руският народ ще спечели, победата ще бъде твоя. От водачите само ти не ще напуснеш Москва.“ До смъртта си Матрона извършва още много чудеса за вярващите. На 8 март 1998 г. Алексий ІІ Московски разкрива мощите на Матрона Московска и ги полага в Покровския манастир.  На 2 май 1999 г. Матрона е канонизирана като светица от местно за Москва значение. Нейните мощи са изложени за поклонение също и във Вологда, Красноярск, Липецк, Новокузнецк, Перм.

Храмове на светицата са осветени в Москва и Московска област, в Екатеринбург, Богородск, Белгород, Станко, Верея, Икша, Любимовка, Здравница, Шкотово, Ногинск, Себино, Лобня, Сходня, Раменское, Сочи, Домодедово, Обухово, Казан, Есентуки, Майск и Архангелск. Част от нейните мощи се намират и в България. Те са положени в малък храм, кръстен на нейно име в град Пловдив.

blitz.bg
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации