Официално пролетта ще дойде след по-малко от шест седмици. Метеорологичната служба AccuWeather обяви прогнозата си за предстоящия сезон, според която пролетта на 2021 г. може да изглежда като тази през 2018 г., предава БГНЕС.

Метеоролозите от AccuWeather обикновено представят в прогнозите си подробна информация както за времето, така и за начина, по който то може да повлияе върху различни аспекти от живота, включително земеделието и водните ресурси.

Лошото време, обхванало през зимните месеци Западна Европа, а след това и южната част на континента, може да остане активно през ранната пролет, смятат метеоролозите. Очаква се бурите да бъдат активно от Франция през Италия в посока към Балканите, особено през месец март.

Отбелязва се, че това е нетрадиционен модел през пролетта, тъй като обикновено през този период на годината бурите се движат на север.

До края на пролетта бурите ще утихнат, но до май ще причини щети в Южна Европа, твърди Тайлър Ройс от AccuWeather. В региона се очакват обилни валежи от дъжд.

Насочилите се към Средиземно море бури ще бъдат придружени от проливни дъждове и гръмотевици в цяла Италия и по западното крайбрежие на Балканския полуостров. Това може да увеличи риска от наводнение до началото на пролетта.

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации