Ковид 19

Броят на новозаразените расте в цяла Западна Европа

Още европейски държави въвеждат по-строги мерки срещу разпространението на коронавируса. Броят на новите заразени расте в цяла Западна Европа.  


Испания налага блокада на Мадрид и предградията заради големия брой случаи на COVID-19. Хората няма да имат право да напускат района, освен при крайна необходимост. Посетители от други части на страната също няма да бъдат допускани. В столицата са събрани около 1/3 от всичките 140 000 нови заразени през последните 2 седмици,съобщава НОВА.ТВ


„Здравето на Мадрид, е здравето на Испания. Заповедта ще бъде публикувана в официалния държавен вестник в следващите няколко дни. Тя е резултат от общо решение и ще засегне всички региони на столицата”, каза  министърът на здравеопазването на Испания  Салвадор Ила.


Великобритания също се бори с нарастващ брой случаи. Само вчера са били регистрирани повече от 7000 новозаразени и 71 починали. Премиерът Борис Джонсън допусна, че могат да бъдат въведени нови мерки.


„Трябва да бъда пределно ясен: „Ако има доказателства, които го изискват, няма да се поколебая да въведа още мерки, които, опасявам се, ще ни струват по-скъпо от тези, които са в сила сега”, каза той.


Нови мерки се очакват и във Франция. Днес премиерът Жан Кастекс ще се срещне с кметовете на най-тежко засегнатите от коронавируса градове. Случаите във Франция подминаха рекордните 13 000 за последните 24 часа, а броят на хоспитализираните се е увеличил драстично. Вижте още:Борисов с извънредни новини след срещата със здравния министър и БЛС


РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации