Президентът на Русия Владимир Путин обяви, че страната е регистрирала първата ваксина срещу коронавирус, информират ТАСС и други руски медии.По време на среща на правителството руският лидер подчерта, че Русия първа в света регистрира ваксина против коронавируса.

"Доколкото ми е известно, тази сутрин, за първи път в света, беше регистрирана ваксина срещу новия коронавирус", съобщи той.

Путин се надява много ваксини срещу вируса да се появят по света.

Масовото производство на ваксината ще започне скоро, очаква руският лидер.

Държавният глава подчерта, че ваксината е ефикасна и създава устойчив имунитет, преминала е всички необходими проверки.

Министърът на здравеопазването Михаил Мурашко заяви, че регистрираната ваксина против коронавируса е показала висока ефективност и безопасност. Според здравния министър няма сериозни усложнения при имунизирането.

Владимир Путин разкри, че едната му дъщеря вече е получила от ваксината. Тя е вдигнала температура след ваксинирането й, но бързо се е нормализирала.

Една от дъщерите ми се ваксинирана. Мисля, че в този смисъл тя участва в експеримента, каза той.

Ваксината, разработена от държавния изследователски Институт «Гамалей» в Москва, е одобрена от Министерството на здравеопазването.

Ваксината е на базата на човешки аденовирус.

Здравните работници и учителите първи ще бъдат ваксинирани. Ваксинирането на лекарите може да започне в края на август или септември.

От 1 януари 2021 г. ще започне разпространението на ваксината, съобщи News.bg.
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 коментара:

Публикуване на коментар

НАЙ-ЧЕТЕНИ

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации

РЕКЛАМА