Последствията от взрива в пристанището на ливанската столица Бейрутс са сравними с бомбардировките на японските Хирошима и Нагасаки от Втората световна война. 

Това заяви губернаторът на Бейрут Марван Абуд, цитиран от Sky News Arabia. По думите му, заради взрива в столицата на Ливан е повредена половината от административния район на града. "Никога не съм виждал в живота си подобни разрушения. Това е национална катастрофа, това е катастрофа за Ливан", каза той. 

Отбелязва се, че Абуд е заплакал по време на разговора си с журналистите. По последни данни над 2 200 души са пострадали в резултат на взрива. Известно е за най-малко 30 загинали.

Шефът на силите за сигурност Аббас Ибрахим заяви: "Изглежда, че е имало склад, съдържащ материали, които са били конфискувани преди години. Изглежда, че те са били много взривоопасни". Сочейки към това, че, както се вида, от гъстия дим излизат фойерверки, експертите казаха, че комбинацията от пиротехника и леснозапалими торове може да са довели до експлозията.

Сред пострадалите сгради е и посолството на България в града, съобщават от МВнР. По сградата му има минимални щети – счупени прозорци. По информация на дипломатическата ни мисия няма пострадали сред служителите в посолството. От консулството ни нямат данни и за пострадали българи.

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Етикети