Продължава тендецията на двуцифрен брой смъртни случаи у нас. За последните два дни загиналите са 24, а с днешния ден броят става 35. Това сочат данните на Единния информационен център на Министерство на здравеопазването, предаде репортер на GLAS.bg.

Новите случаи на хора заразени COVID-19 са 171. Починалите за последните 24 часа са 11 души.

Излекувани за последното денонощие са 325 души. Направени са 5108 PCR теста.

Пловдив стана първият град, в който върнаха маските на открито.


Полезно да се знае от всеки:

Ако се чувствате зле, трябва да си почивате, да пиете много течности и да приемате питателна храна. Изолирайте се в отделна стая от останалите членове на семейството и по възможност използвайте отделна баня. Почиствайте и дезинфекцирайте често докосваните повърхности.
Всеки трябва да води здравословен начин на живот у дома. Спазвайте здравословен режим на хранене, спете достатъчно, бъдете активни и поддържайте социален контакт с близките си по телефона или чрез интернет. В трудни моменти децата се нуждаят от допълнителна любов и внимание от възрастните. Придържайте се към обичайните си ежедневни занимания, доколкото е възможно.

Нормално е да се чувствате тъжни, стресирани или объркани по време на криза. Разговорите с хора, на които имате доверие, например близки и приятели, могат да помогнат. Ако сте объркани, говорете със здравен специалист или съветник.
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Етикети