Гърция обяви, че ще покрие разходите за лечение за всички туристи, които са дали положителна проба за COVID-19 по време на престоя си в страната, предаде news.gtp.gr. Южната ни съседка последва примера на Кипър, където ще поемат разходите за настаняване, храна, напитки и лечение на заразените с коронавирус, но и на техните семейства.

"Нашата цел е да осигурим максимална безопасност за жителите и посетителите", заяви говорителят на правителството Стелиос Пецас по време на пресконференция. Той отбеляза, че гръцките здравни експерти в сътрудничество с европейски и международни организации ще следят развитието на COVID-19.

Въз основа на обратната връзка, Гърция „ще се отваря” към нови страни в зависимост от овладяването на епидемичната обстановка в тях.   Властите пък ще „отделят” области, в които е вероятно да възникнат случаи. Както у нас, така и в Гърция - ако има съмнения за коронавирус, гостите ще се изолират в специализирани за целта хотели/стаи.   Пецас припомни, че Гърция ще провежда произволни тестове за заразата от 15 юни, когато се подновяват международните пътувания към страната. Здравната инфраструктура на островите също е засилена./Блиц/

*Снимка:everythingispossible.co.uk

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации