"99% съм сигурен, че Ким Чен Ун е мъртъв и Северна Корея ще го обяви този уикенд". Това заявява севернокорейският дисидентът Джи Сонг Хо. Според него Ким е починал миналата седмица, а смъртта му ще бъде оповестена до дни.

"Чудех се колко дълго може да издържи след сърдечно-съдова операция. Бях информиран, че Ким е починал миналия уикенд“, заявява Джи Сонг Хо пред агенция Yonhap News ."Не съм съвсем сигурен дали наистина е претърпял някаква операция или нещо друго, но едно е ясно ... той не е можел да се изправи сам или да ходи правилно", добави Джи Сонг Хо. Който все пак казва, че смъртта на Ким не е сигурна на 100%, но възможността е 99%.

Според него Северна Корея се бори със сложния въпрос кой да наследи Ким Чен Ун, пише TheSun. 

Ким има две малки деца от съпругата си Ри Сол Джу, но те са още малки, за да поемат ръководството на страната. Сестра му Ким Йо Чен, за която се смята, че е ръководител на пропагандната му машина, е фаворитът за наследник на династията.Ким Чен Ун, който управлява Северна Кория от 2011, не присъства на годишните празненства на рождения ден на своя дядо Ким Ир Сен на 15 април. От това до сега спекулациите с живота и здравето на севернокорейския лидер не спират.


Сателитни снимки показват мащабна подготовка за погребението на Ким Чен Ун

Северна Корея изгражда големи парадни структури на фона на съобщения, че лидерът й Ким Чен Ун е починал. Това показват сателитни изображения, съобщава The Sun.

Изображенията, публикувани от Planet Labs, показват временни сгради, обикновено използвани за военни паради, които се инсталират в столицата Пхенян.Има и съобщения, че страна попаднала в хватката на коронавирусната епидемия, което означава, че масовият военен парад изглежда малко вероятно да се случи през следващите седмици.

Ким Чен Ун не е бил виждан на публично място от 11 април, а сега съобщения от региона твърдят, че е починал след сърдечна операция.Има спекулации, че парадът може да бъде за погребението на лидера, подобно на невероятните сцени през 2011 г., когато баща му Ким Чен Ир почина.

Източник:dariknews.bg
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации