Руската стратегическа ракетна система с хиперзвукова крилата бойна глава „Авангард“ е най-уязвима в етапа на изстрелваване, казва директорът на проекта ПИР- Център Вадим Козюлин. Според него в този момент ракетата „само се издига до желаната височина и има ниска скорост“, което улеснява прихващането.

„Този метод обаче изисква американците да имат система за противоракетна отбрана, която да може да работи на много големи разстояния. Ето защо се отбелязват възможностите на противоракетната система THAAD (Terminal High Altitude Area Defense), която показа добри резултати при противоположни балистични ракети, разположени на голямо разстояние “, каза Козюлин.

През януари изпълняващият длъжността секретар на ВМС на САЩ Томас Модли в неотдавнашен меморандум, разпространяван до всички основни военноморски служби, признава развитието на Китай и Русия относно хиперзвуковото оръжие "Спутник. През декември 2019 г. руският министър на отбраната Сергей Шойгу докладва на президента Владимир Путин, че първият полк, въоръжен със стратегически ракетни системи с хиперзвукови крилати бойни глави "Авангард" , е в готовност.

През февруари същата година Путин сравни появата на  "Авангард" по нейната важност със създаването на първия изкуствен спътник на Земята. Путин говори за "Авангард" и други супер-оръжия по време на съобщение до Федералното събрание през март 2018 г. Според държавния глава крилата бойна глава на този комплекс е способна да лети със скорост 20 пъти по-висока от скоростта на звука, „тя отива към целта като метеорит, като огнена топка, температурата на повърхността на оръжието е 1600-2000 градуса по Целзий“ и „крилатият блок при това надеждно се управлява. "/Блиц/

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации