Италианският актьор и режисьор Микеле Плачидо е роден през 1946 г. По-известен е с ролята на комисар Корадо Катани в сериала „Октопод“. Други филми с негово участие са „Живи легенди“, „Сорая“, „Непознатата“, „Сицилианска връзка“ и сериала „Почти идеален баща“. През лятото на 2012 г. актьорът се ожени за 29-годишната тогава актриса Федерика Винченти , от която има едно дете. От предишния си брак със Симонета Стефанели, участвала в „Кръстникът” (1972), Микеле Плачидо има три деца.


За най-хитовия сериал с който израстна не-едно поколение

Октопод (на италиански: La Piovra) е италианска телевизионна сага, състояща се от 10 сезона. Първият сезон е излъчен през 1984 г. Последният през 2001 г. Сериалът има световна популярност. Сюжетът му се върти около неуспешната борба на италианската полиция с мафията. В него взимат участие известните италиански актьори, като Микеле Плачидо, Ремо Джироне, Джулияна Де Сио, Виторио Медзоджорно, Раул Бова, Симона Кавалари, както и българският актьор Стефан Данаилов, френските актьори Патрисия Миярде и Франсоа Перие, бразилската звезда Флоринда Болкан, германският Ролф Хопе и много други. Музиката на сезон 1 е на Риц Ортолани, а на останалите сезони – на италианския композитор на филмова музика Енио Мориконе. В България излъчването на сериала започва през 1987 г.За втори път започва излъчване в началото на 2006 г.

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Етикети