18-годишното девойче за 2 години се превърнало в скелет

Много млади момичета смятат, че красотата изисква жертви. Те правят всичко по силите си външният им вид съответства на измислени идеали, често налагани от модните тенденции. А това често това води до тежки последици. 

18-годишната Лиза от Русия била най-обикновено момиче. Общувала с приятели в социалните мрежи, мечтаела за голямата любов, внимателно следяла модните тенденции и мечтаела да бъде най-красивото момиче на света.Тя не вярвала на хората, които й казвали, че няма нужда да променя нищо в себе си. Мечтаела да бъде като известните модели – изящни и слаби, чиито ребра могат да се преброят през дрехите.

Лиза решила да превърне мечтата си в реалност и драстично намалила количествата храна, които приемал, а накрая напълно спряла да яде.В началото всичко вървяло по мед и масло и всички й завиждали за прекрасната фигура. Но недохранването си казало думата. В началото всичко вървяло много добре. Килограмите се топели като сняг, а сенките под очите лесно се скривали с коректор.

Лишенията обаче си заслужавала, защото всички приятелки й завиждали за формите.В един момент обаче Лиза започнала да припада от безсилие. 

Постоянното изтощение на тялото си казало думата и Лиза развила анорексия.Организмът й започнал  да отхвърля храната и буквално за две години красавицата се превърна в скелет, покрит с кожа. На 24 октомври се случило най-лошото и тийнейджърката починала. Интернет потребителите изказват съболезнования на семейството на момичето и не крият ужаса си от края на историята му.

За съжаление, много хора не обръщат внимание на анорексията и не я смятат за голям проблем, но това е сериозно психично заболяване, което трябва да се лекува, за да не доведе до фатален край. /jenata.blitz.bg


РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации