Когато ти контролираш цялата страна, това означава, че проблемите на цялата страна директно рефлексират върху теб.

В случая с благоевградския кмет, с Банско, с Русе провидях желание да се прочистят структурите, които не са ти толкова верни.


Такова мнение за завършилите местни избори изрази в предаването „Лице в лице“ по БТВ проф. Иво Христов, социолог и депутат от БСП.

Според него Бойко Борисов се прегрупира и разтоварва управляващата партия от всички грехове на управлението.

ГЕРБ трябва да мисли за ешелонирано отстъпление, а не за бравурни доклади как сме ги били всичките, изтъква проф. Иво Христов.

Според проф. Иво Христов целта на премиера е била да спечели големите градове, където има ресурс – София, Варна, Пловдив. И да се разтовари от градове и области, където има тежки проблеми, като Русе.



„Ясно е, че трябва да се извърши преешелониране от страна на ГЕРБ – запазване на реалния политически и икономически ресурс във важните точки – София, Варна, Пловдив и Бургас и да се дадат на опозицията периферни точки. Така може да разтовариш управляващата партия от всички грехове на управлението. Това гарантира оцеляването на ГЕРБ в средносрочна перспектива“, каза проф. Иво Христов в ефира на БТВ.

Който държи ресурса, може да „спечели“ всякакви избори, смята социологът.

Проф. Иво Христов обърна внимание на изказване на премиера, че не е добре „цялата карта в синьо“. И припомни кой е държал „сините карти“ – Цветан Цветанов.

„Видими са процесите на ерозия на ГЕРБ. Трябва да се дадат на опозицията периферни региони с тежки проблеми. Премислена логика е да се почистят местните структури, които не са лоялни на лидера на ГЕРБ. Има организационна логика“, посочи професорът.

„Тези избори бяха апотеоз на изборните манипулации. Това го знае всяко дете. Ние не знаем колко избиратели има. Тук няма повече от 5,5 млн. жители, а се говори за над 6 милиона избиратели“, продължи анализа си на местните избори Иво Христов..

В София, както и на други места, БСП е увеличила общинските си съветници, но има отстъпление като гласоподаватели, посочи Иво Христов.



През 2015 г. беше най-ниският резултат на БСП от 80 години.

БСП трябва да има ясна политическа физиономия, смята проф. Иво Христов.

Той критикува подкрепата за Мая Манолова, като посочи, че в политиката не можеш да бъдеш независим.

Когато участваш в политическия процес, трябва да заявиш страна, това се нарича безгръбначие, каза в ефира на БТВ Иво Христов.

„Когато подкрепяш безполов безпартиен кандидат, ти се криеш от отговорност. Трябва ясно да заявиш политическа страна, няма как да се заявиш с първи, вторите и третите. Това е безгръбначност, другото му име е адаптивност“, бяха точните думи на проф. Христов.

Манолова беше средство за обединяване по будапещенски модел, продължи той. Но в същото време каза, че на гърба на гласовете на БСП от „Демократична България“ са реализирали нелош успех – половината районни кметове са избрани от ДБ.

Западните елити ни използват и същевременно ни презират, каза проф. Иво Христов за изказването на френския президент Еманюел Макрон.

Франция няма никакъв интерес от приемането в ЕС на Западните Балкани, защото голяма част от тях са американски протекторат. Франция няма нужда от Троянски коне в структурата на ЕС. Франция се подготвя да приеме лидерството на ЕС, смята проф. Иво Христов.

„Совите не са това, което изглеждат“ – с тези думи той коментира т. нар. шпионски скандал с Русия.

Източник: Епицентър.БГ
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации