Руският президент Владимир Путин е предложил на американския президент Доналд Тръмп да закупи хиперзвуково оръжие от Русия по време на срещата в Осака.

Счита се, че в момента само Москва има хиперзвукови ударни ракетни системи. През февруари Путин обяви пускането на стратегическа ракетна система „Авангард“ и успешното тестване на хиперзвуковата противокорабна ракета „Циркон“.

„Казах на Доналд: Искаш ли да ти продадем? И така ще балансираме всичко веднага. Те обаче казаха, че самите те скоро ще произведат. Сигурно е така. Но можеха да не харчат пари за разработване, след като ние вече сме похарчили. Тъкмо щяхме да спечелим нещо от тях“, заяви Путин на пленарна сесия на Източния икономически форум.

Той подчерта, че броя на носителите и бойните глави е „специален въпрос“, който Кремъл би коментирал със САЩ, стига да получи ясен отговор от Вашингтон.  
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации