73-годишният израелец Исаак Хайк стана най-възрастният играч в професионален футболен мач. Хайк, който през следващата седмица ще отбележи 74-ия си рожден ден, счупи рекорда, след като игра като вратар във вчерашния мач на Ирони Ор Йехуда срещу Макаби Рамат Ган, съобщава sportal.bg

Постижението на родения в Ирак страж бе официално признато на церемония, на която присъстваха представители на книгата за рекордите на Гинес.
“Готов съм за още един мач”, каза Хайк, който направи някои добри спасявания, въпреки поражението с 1:5. “Това не е само източник на гордост за мен, но и за израелските спортове като цяло”, добави Хайк, който се премества да живее в Израел, когато е бил на четири години.

Предишният рекорд се държеше от Роберт Кармона от Уругвай, който през 2015 година изигра професионален мач с отбора на Пан де Асукар на 53-годишна възраст, съобщиха от Гинес. Семейството на Хайк е сред десетките хиляди иракски евреи, които избягали в Израел в средата на ХХ век след създаването на страната през 1948 година.
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации